Jajka faszerowane jarmużem

Jajka faszerowane jarmużem

Lista zakupów:

Jajka
Pieprz
Sól

Lista składników:

Jarmuż Hortex – ½ opakowania

100 g sera feta

6 jajek

1 łyżka oliwy

1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

sól, pieprz

 

Posypka:

1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu

1/2 łyżeczki soli morskiej

1/2 łyżeczki suszonej papryczki chili

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
JARMUŻ

Przepis:

Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Obierz i przekrój wzdłuż na pół. Usuń z jajek żółtka. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj rozmrożony jarmuż i smaż, aż cała woda odparuje. Dopraw gałką muszkatołową, solą, pieprzem i odstaw do przestudzenia. Jarmuż, pokruszone żółtka i ser feta dokładnie wymieszaj. Powstałą masę ponakładaj w połówki jajek.

Składniki posypki wymieszaj ze sobą i posyp nią jajka.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Egzotyczny jarmuż

Egzotyczny jarmuż