4 OS
Śniadanie
30 minut
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i chwilę smaż. Dodaj szpinak i duś, aż woda odparuje.
Przypraw solą i pieprzem. Szpinak przełóż do czterech miseczek lub dużych filiżanek, na środku zrób wgłębienie i wbij do każdej miseczki jajko. Kromki bagietki skrop oliwą z oliwek i ułóż na blaszce. Nagrzej piekarnik do temperatury 180ºC. Wstaw miseczki ze szpinakiem oraz blaszkę z grzankami. Piecz ok. 15 minut. Podawaj ciepłe.
Szpinak w sosie śmietanowym Hortex – 1 opakowanie
8 kromek bagietki
4 jajka
4 plasterki szynki
1 cebula
3-5 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz