Jajka w szpinaku

4 OS
Śniadanie
30 minut

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i chwilę smaż. Dodaj szpinak i duś, aż woda odparuje.

Przypraw solą i pieprzem. Szpinak przełóż do czterech miseczek lub dużych filiżanek, na środku zrób wgłębienie i wbij do każdej miseczki jajko. Kromki bagietki skrop oliwą z oliwek i ułóż na blaszce. Nagrzej piekarnik do temperatury 180ºC. Wstaw miseczki ze szpinakiem oraz blaszkę z grzankami. Piecz ok. 15 minut. Podawaj ciepłe.

Lista zakupów

Szpinak w sosie śmietanowym Hortex – 1 opakowanie
8 kromek bagietki
4 jajka
4 plasterki szynki
1 cebula
3-5 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Szpinak liście z serem pleśniowym
Szpinak liście z serem pleśniowym

Sprawdź przepis