Lista zakupów:

Masło
Sól

olej

bułka tarta

3
przekąska
8 min
W roli
głównej:
KALAFIOR RÓŻYCZKI

Przepis:

Zawartość opakowania wsypać do garnka, zalać zimną wodą tak ażeby wszystkie różyczki były pod powierzchnią wody. Dodać pól łyżeczki soli. Podgrzewać do zagotowania, odcedzić. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju z 3 łyżkami masła. Na gorący tłuszcz wsypać 3 łyżki bułki tartej, lekko posolić. Smażyć około pół minuty i od razu polać kalafior.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Kokosowy krem z kalafiora, z sercem karczocha i chipsem z boczku

Kokosowy krem z kalafiora, z sercem karczocha i chipsem z boczku

Inne dania z tej kategorii

Giardiniera
Giardiniera
Zobacz wszystkie