Lista zakupów:

Cukier
Jajka
Masło

 

Lista składników:

Maliny Hortex – 1 opakowanie

200 g wiórków kokosowych

150 g cukru drobnego

50 g masła

4 białka

1 łyżka mąki ziemniaczanej

8
Deser
30 minut
W roli
głównej:
MALINY

Przepis:

Masło rozpuść i wymieszaj z wiórkami. Powstałą w ten sposób masę  odstaw do wystudzenia. Nastepnie ubij białka, dodaj cukier i dalej ubijaj, na koniec dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Białko stopniowo mieszaj z masą kokosową. Gotową masę wykładaj porcjami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdej ułóż po malinie. Piecz ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC.

Pozostałe  maliny zasyp cukrem,  dodaj ½ łyżeczki mielonego pieprzu i zrób sos. Kokosanki podawaj z lekko pikantnym sosem malinowym.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Malinowy przekładaniec

Malinowy przekładaniec

Inne dania z tej kategorii

Granola porzeczkowa
Granola porzeczkowa
Zobacz wszystkie