Lista zakupów:

Czosnek
Masło
Śmietana

Groszek zielony Hortex – 1 opakowanie
1 polędwiczka wieprzowa
2 ząbki czosnku
4 łyżki kwaśnej śmietany

4 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
suszone zioła: tymianek, oregano, rozmaryn
sól, pieprz

5
Danie główne
45 minut
W roli
głównej:
GROSZEK ZIELONY

Przepis:

Polędwiczkę oczyść, przypraw  pieprzem i ziołami. Rozgrzej patelnię z oliwą. Mięso obsmaż z każdej strony i następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC na 20 minut.

W tym czasie przygotuj purée z groszku. W garnku zagotuj wodę z ząbkami czosnku. Dodaj groszek i pół łyżeczki soli. Gotuj, aż groszek będzie miękki, odcedź i zmiksuj za pomocą robota kuchennego. Dodaj śmietanę i masło, całość  wymieszaj i przypraw solą i pieprzem.

Polędwiczkę wyjmij z piekarnika, pokrój w plastry i dopraw do smaku solą. Podawaj na purée z groszku.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa krem z zielonego groszku

Zupa krem z zielonego groszku

Inne dania z tej kategorii

Omlet cesarski
Omlet cesarski
Zobacz wszystkie