Lista zakupów:

Czosnek
Oliwa
Wołowina

Szpinak liście Hortex – 1 opakowanie
1 polędwiczka wieprzowa
100 g sera z niebieską pleśnią

8 ząbków czosnku
1 papryczka chili
3-5 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
SZPINAK LIŚCIE

Przepis:

Polędwiczkę pokrój na 2 cm plastry i delikatnie rozklep na kotleciki. Przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na patelni z każdej strony po 2-3 minuty, ułóż na blasze do pieczenia.
Pokrojone: czosnek i chili podsmaż przez chwilę na oliwie z oliwek. Dodaj szpinak i duś całość, aż zredukują się płyny. Szpinak ułóż na kotlecikach, na wierzch połóż plastry sera.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC i piecz przez ok. 10 minut, aż ser się roztopi.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Omlet szpinakowy

Omlet szpinakowy