Kotleciki ziemniaczano-szpinakowe

Kotleciki ziemniaczano-szpinakowe

Lista zakupów:

Jajka
Śmietana
Ziemniaki

Szpinak rozdrobniony Hortex – 1 opakowanie

450 g ziemniaków

200 ml kwaśnej śmietany 30%

2 jajka

2 łyżki mąki pszennej

bułka tarta

oliwa do smażenia

gałka muszkatołowa

sól, pieprz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4
Przekąska
30 minut
W roli
głównej:
SZPINAK ROZDROBNIONY

Przepis:

Szpinak wyłóż na suchą patelnię, podgrzej do całkowitego odparowania wody. Przełóż na miskę do wystudzenia. Ziemniaki ugotuj. Odcedź, przeciśnij przez praskę i wymieszaj ze szpinakiem. Dodaj jajka, mąkę, 1 łyżkę bułki tartej. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Po dokładnym wymieszaniu masy ziemniaczano-szpinakowej uformuj małe kotleciki. Kotleciki obtocz w bułce i smaż na gorącym oleju przez kilka minut. Podawaj na gorąco udekorowane śmietaną.

 

 

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Kopytka ze szpinakiem

Kopytka ze szpinakiem

Inne dania z tej kategorii

Azjatycka jarzynowa
Azjatycka jarzynowa
Zobacz wszystkie