Lista zakupów:

Oliwa
Ser żółty
Sól i pieprz

Lista składników:

Warzywa na patelnię z koperkiem Hortex – 1 opakowanie

1 polędwiczka wieprzowa

50 g ostrego żółtego sera

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki masła

sól, pieprz

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
WARZYWA NA PATELNIĘ  Z KOPERKIEM

Przepis:

Polędwiczkę pokrój w ok. 2 cm kotleciki. Dłonią rozklep je i następnie oprósz solą i pieprzem. Obsmaż krótko z obu stron na mocno rozgrzanej oliwie. Następnie przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na patelni rozpuść masło i wrzuć warzywa. Smaż, aż zmiękną, dopraw solą i pieprzem. Na każdym kotleciku ułóż porcję warzyw z patelni i posyp tartym serem. Polędwiczki zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Podawaj gorące.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Frittata warzywna

Frittata warzywna

Inne dania z tej kategorii

Leczo z kurczakiem
Leczo z kurczakiem
Zobacz wszystkie