Krem szpinakowy z serem pleśniowym i czosnkową bagietką

Krem szpinakowy z serem pleśniowym i czosnkową bagietką

Lista zakupów:

Bagietka
Ser pleśniowy
Śmietana

Szpinak rozdrobniony Hortex – 1 opakowanie 
1 l bulionu drobiowego
100 g sera z niebieską pleśnią
100 ml śmietany 30%
100 g płatków migdałowych

1 bagietka
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
świeży rozmaryn
sól, pieprz

4
Zupa
60 minut
W roli
głównej:
SZPINAK ROZDROBNIONY

Przepis:

Szpinak włóż do gotującego się bulionu drobiowego. Dodaj gałązkę świeżego rozmarynu oraz płatki migdałowe. Dopraw do smaku przyprawami i zblenduj. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Krem przelej do miseczek.
Na wierzchu poukładaj ser z niebieską pleśnią i kawałek świeżego rozmarynu.

Na patelni rozgrzej olej z oliwek dodaj posiekany czosnek i usmaż grzanki.

Krem podawaj z ciepłymi grzankami.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Tortelloni ze szpinakiem i ricottą

Tortelloni ze szpinakiem i ricottą

Inne dania z tej kategorii

Zupa kalafiorowa
Zupa kalafiorowa
Zobacz wszystkie