Krem szpinakowy z serem pleśniowym i czosnkową bagietką

4 OS
Zupa
60 minut

Szpinak włóż do gotującego się bulionu drobiowego. Dodaj gałązkę świeżego rozmarynu oraz płatki migdałowe. Dopraw do smaku przyprawami i zblenduj. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Krem przelej do miseczek.
Na wierzchu poukładaj ser z niebieską pleśnią i kawałek świeżego rozmarynu.

Na patelni rozgrzej olej z oliwek dodaj posiekany czosnek i usmaż grzanki.

Krem podawaj z ciepłymi grzankami.

Lista zakupów

Szpinak rozdrobniony Hortex – 1 opakowanie 
1 l bulionu drobiowego
100 g sera z niebieską pleśnią
100 ml śmietany 30%
100 g płatków migdałowych
1 bagietka
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
świeży rozmaryn
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Rolada szpinakowa
Rolada szpinakowa

Sprawdź przepis
Cappuccino pieczarkowe z oliwą truflową i ziołami
Cappuccino pieczarkowe z oliwą truflową i ziołami

Sprawdź przepis