Lista zakupów:

Oliwa
Sól

Lista składników:

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie

Barszczyk czerwony Hortex – 500 ml

100 ml soku malinowego

100 g cukru trzcinowego

50 ml czerwonego octu winnego

50 g orzechów laskowych

30 ml oliwy z oliwek

 

2 czerwone cebule

1 mała rolada z sera koziego

1 gwiazdka anyżu

świeża kolendra

sól, pieprz

4
zupy
30 minut
W roli
głównej:
BURACZKI PURÉE

Przepis:

Kolendrę zmiksuj z oliwą z oliwek. Orzechy laskowe wysyp na blaszkę i włóż mniej więcej na 5 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200˚C, a następnie obierz z łupinek i ponownie wstaw do piekarnika, tak by nabrały koloru i smaku prażonego orzecha.

Cebule pokrój w piórka i podsmaż z cukrem trzcinowym na patelni. Podczas karmelizowania dodaj ocet winny i całość chwilę podduś.

Buraczki purée zagotuj z barszczykiem i sokiem malinowym, połącz z karmelizowaną cebulą i anyżem i gotuj kilka minut. Następnie wyjmij anyż, całość zmiksuj blenderem na aksamitny krem oraz dopraw solą i pieprzem.

Gotowy krem podawaj z kawałkami koziego sera, prażonymi orzechami i oliwą kolendrową.

 

 

 

 

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Buraczkowe grzanki z kozim serem

Buraczkowe grzanki z kozim serem