Lista zakupów:

Cebula
Jogurt
Oliwa

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie 
1 l bulionu jarzynowego
150 ml jogurtu naturalnego
1 cebula
sok z połowy pomarańczy + 1 łyżka startej skórki z pomarańczy

4 łyżki śmietany kremówki
2 ząbki czosnku
świeży tymianek
1 pęczek szczypiorku
5 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz

4
Zupa
45 minut
W roli
głównej:
BURACZKI PURÉE

Przepis:

Rozmrożone buraczki włóż do gotującego się bulionu jarzynowego. Dodaj oliwę z oliwek, 1 łyżkę tymianku, czosnek, przyprawy do smaku oraz wcześniej przesmażoną cebulę.

Do całości dodaj sok i startą skórkę z pomarańczy oraz jogurt naturalny. Całość zmiksuj blenderem.

Na wierzch każdego talerza dodaj łyżkę śmietany kremówki i posyp posiekanym szczypiorkiem.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Torcik czekoladowo-buraczany

Torcik czekoladowo-buraczany