Krem z buraczków z jogurtem i kiełkami słonecznika

4 OS
Zupa
40 minut

W rondlu rozpuść masło, wrzuć do niego pokrojoną w kostkę cebulę i smaż na wolnym ogniu do „zeszklenia się”. Następnie wlej barszczyk czerwony, dodaj buraczki i gotuj wszystko ok. 30 minut, doprawiając cukrem, solą i pieprzem. Na koniec całość zblenduj do uzyskania aksamitnej konsystencji. Przed podaniem przelej do talerza i udekoruj jogurtem i kiełkami słonecznika.

Lista zakupów

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie
Barszczyk czerwony Hortex – 500 ml
150 ml jogurtu naturalnego
40 g kiełków słonecznika
40 g masła
30 g cukru
1 cebula
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Buraczane brownie
Buraczane brownie

Sprawdź przepis
Zupa dyniowa z masłem szałwiowym
Zupa dyniowa z masłem szałwiowym

Sprawdź przepis