Krem z buraczków z jogurtem i kiełkami słonecznika

Krem z buraczków z jogurtem i kiełkami słonecznika

Lista zakupów:

Cebula
Jogurt
Masło

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie

Barszczyk czerwony Hortex – 500 ml

150 ml jogurtu naturalnego

40 g kiełków słonecznika

40 g masła

30 g cukru

1 cebula

sól, pieprz

 

 

4
Zupa
40 minut
W roli
głównej:
BURACZKI PURÉE

Przepis:

W rondlu rozpuść masło, wrzuć do niego pokrojoną w kostkę cebulę i smaż na wolnym ogniu do „zeszklenia się”. Następnie wlej barszczyk czerwony, dodaj buraczki i gotuj wszystko ok. 30 minut, doprawiając cukrem, solą i pieprzem. Na koniec całość zblenduj do uzyskania aksamitnej konsystencji. Przed podaniem przelej do talerza i udekoruj jogurtem i kiełkami słonecznika.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Grillowany tuńczyk z sosem pomidorowo-oliwkowym z buraczkami

Grillowany tuńczyk z sosem pomidorowo-oliwkowym z buraczkami