Lista zakupów:

Jajka
Oliwa
Śmietana

Szpinak rozdrobniony Hortex – 1 opakowanie

400 ml bulionu

100 ml śmietanki 30%

10 g kiełków cebuli

2-3 łyżki oliwy z oliwek

 

 

 

4 jajka

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

4
zupy
30 minut
W roli
głównej:
SZPINAK ROZDROBNIONY

Przepis:

Do garnka wlej oliwę, wrzuć czosnek i przesmaż. Następnie dodaj szpinak i wszystko zalej bulionem. Po zagotowaniu dodaj 50 ml śmietanki, doprawiając solą i pieprzem. Następnie całość zblenduj, aby uzyskać kremową konsystencję.

Do miksera wbij jajka, wsyp szczyptę soli i całość zmiksuj na puszystą masę. Tymczasem w rondlu zagotuj wodę, a gdy będzie wrzała, delikatnie nakładaj łyżką powstałą masę jajeczną i gotuj ok. 2 minut.

Krem szpinakowy rozlej do miseczek i udekoruj śmietaną, pianką jajeczną i kiełkami cebuli.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Koktajl ze szpinakiem

Koktajl ze szpinakiem