Lista zakupów:

Granat
Masło
Śmietana

Kalafior różyczki Hortex – 1 opakowanie
500 ml mleka
12-15 dużych krewetek
1 granat

2 łyżki sezamu
2 łyżki masła
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól, pieprz

2
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
KALAFIOR RÓŻYCZKI

Przepis:

Różyczki kalafiora lekko rozmroź. Gotuj w mleku przez 4-5 minut. Bardzo dobrze odcedź na sicie i rozetrzyj na purée z dodatkiem śmietany. Dopraw solą i pieprzem. Krewetki obierz i podsmaż na maśle. Przypraw solą i pieprzem. Na talerzu ułóż purée, a na nim krewetki. Posyp ziarenkami granatu i podprażonymi ziarnami sezamu.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Cannelloni z serem ricotta, kalafiorem i sałatą radicchio

Cannelloni z serem ricotta, kalafiorem i sałatą radicchio