Krewetki na purée z kalafiora

2 OS
Danie główne
30 minut

Różyczki kalafiora lekko rozmroź. Gotuj w mleku przez 4-5 minut. Bardzo dobrze odcedź na sicie i rozetrzyj na purée z dodatkiem śmietany. Dopraw solą i pieprzem.

Krewetki obierz i podsmaż na maśle. Przypraw solą i pieprzem. Na talerzu ułóż purée, a na nim krewetki. Posyp ziarenkami granatu i podprażonymi ziarnami sezamu.

Lista zakupów

Kalafior różyczki Hortex – 1 opakowanie
500 ml mleka
12-15 dużych krewetek
1 granat
2 łyżki sezamu
2 łyżki masła
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Pizza na spodzie z kalafiora
Pizza na spodzie z kalafiora

Sprawdź przepis
Gulasz wieprzowy z cieciorką, chorizo i warzywami
Gulasz wieprzowy z cieciorką, chorizo i warzywami

Sprawdź przepis