Kwaśnica na żeberkach

4 OS
Zupa
45 minut

Żeberka zalej litrem wody. Dodaj przyprawy, obraną cebulę i gotuj do miękkości. Następnie wrzuć mrożonkę i gotuj 10 min.

Z masła i mąki zrób zasmażkę i dodaj do zupy.

Przypraw do smaku.

Lista zakupów

Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex – 1 opakowanie
500 g chudych żeberek
1 cebula
2 łyżki masła
2 łyżki mąki pszennej
ziele angielskie, liść laurowy, majeranek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Biała kiełbasa pieczona w kapuśniaku
Biała kiełbasa pieczona w kapuśniaku

Sprawdź przepis
Krem szpinakowy z serem pleśniowym i czosnkową bagietką
Krem szpinakowy z serem pleśniowym i czosnkową bagietką

Sprawdź przepis