Lista zakupów:

Czosnek
Oliwa
Sól i pieprz

Warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem Hortex – 1 opakowanie
300 g mielonego mięsa
500 ml sosu pomidorowego
1 opakowanie makaronu lasagne

100 g żółtego sera
4 ząbki czosnku
1 papryczka chili
oliwa
sól, pieprz

4
Danie główne
50 minut
W roli
głównej:
WARZYWA NA PATELNIĘ  Z BAZYLIĄ I TYMIANKIEM

Przepis:

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone: 2 ząbki czosnku i papryczkę. Wyjmij je i włóż mięso. Smaż kilka minut, ciągle mieszając. Dodaj sos pomidorowy i przyprawy oraz pozostałe 2 rozgniecione ząbki czosnku. Duś na wolnym ogniu 25-30 minut.
W tym czasie przygotuj makaron  i warzywa (wg instrukcji na opakowaniach). Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Ułóż warstwę makaronu, następnie warstwę warzyw i polej sosem mięsno-pomidorowym oraz posyp 2 łyżkami sera. Powtórz czynność 2-3 razy w zależności od głębokości naczynia. Na wierzchu posyp serem. Gotową lasagne zapiecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚C mniej więcej 20-25 minut.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Hamburgery z warzywami i wołowiną

Hamburgery z warzywami i wołowiną