Lasagne z bazyliową nutą

4 OS
Danie główne
50 minut

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone: 2 ząbki czosnku i papryczkę. Wyjmij je i włóż mięso. Smaż kilka minut, ciągle mieszając. Dodaj sos pomidorowy i przyprawy oraz pozostałe 2 rozgniecione ząbki czosnku. Duś na wolnym ogniu 25-30 minut.

W tym czasie przygotuj makaron  i warzywa (wg instrukcji na opakowaniach). Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Ułóż warstwę makaronu, następnie warstwę warzyw i polej sosem mięsno-pomidorowym oraz posyp 2 łyżkami sera. Powtórz czynność 2-3 razy w zależności od głębokości naczynia. Na wierzchu posyp serem. Gotową lasagne zapiecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚C mniej więcej 20-25 minut.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem Hortex – 1 opakowanie
300 g mielonego mięsa
500 ml sosu pomidorowego
1 opakowanie makaronu lasagne
100 g żółtego sera
4 ząbki czosnku
1 papryczka chili
oliwa
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Hamburgery z warzywami i wołowiną
Hamburgery z warzywami i wołowiną

Sprawdź przepis
Kolorowe lasagne warzywne
Kolorowe lasagne warzywne

Sprawdź przepis