Lekki bigos z pomidorami

4 OS
Danie główne
30 minut

W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, po czym dodaj paprykę i chwilę ją smaż. Następnie wrzuć pokrojone w kostkę pomidory i całość duś. Dodaj zupę, bulion i wszystko gotuj do miękkości. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem bigos posyp posiekanym koperkiem.

Lista zakupów

Zupa prezydencka Hortex – 2 opakowania
250 ml bulionu
4 duże pomidory
4 łyżki masła
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 pęczek koperku
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Gulasz wieprzowy z cieciorką, chorizo i warzywami
Gulasz wieprzowy z cieciorką, chorizo i warzywami

Sprawdź przepis
Kolorowe lasagne warzywne
Kolorowe lasagne warzywne

Sprawdź przepis