Letni pudding z owocami

12 OS
Deser
30 minut

Owoce rozmroź i wymieszaj z cukrem. Przełóż na sito i odstaw do ocieknięcia soku. Miskę o pojemności ok. 1,5 l wyłóż folią spożywczą.

Chałkę pokrój w 1 cm kromki i ułóż „na zakładkę” (dokładnie wyłóż miskę). Do środka włóż odsączone owoce. Na wierzch ułóż chałkę, przykryj folią spożywczą i na tym połóż talerzyk.

Odstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Możesz podawać z bitą śmietaną.

Lista zakupów

Mieszanka owocowa Hortex – 2 opakowania
1 czerstwa chałka
100 g cukru pudru

Inne potrawy
w tej kategorii
Ciasto ogrodowe z lodami waniliowymi
Ciasto ogrodowe z lodami waniliowymi

Sprawdź przepis
Kompot truskawkowy z miętą
Kompot truskawkowy z miętą

Sprawdź przepis