Lista zakupów:

Czosnek
Mąka
Oliwa

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie

12 szt. anchois w oleju

2 ząbki czosnku

4 łyżki oliwy z oliwek

roszponka

sól, pieprz

Ciasto:

400 g mąki pszennej

4 jajka

40 g soli

4
Danie główne
50 minut
W roli
głównej:
BROKUŁY RÓŻYCZKI

Przepis:

Składniki na ciasto połącz ze sobą i wyrób ciasto. Makaron przygotuj używając miksera z przystawką do makaronu linguine (lub kup gotowy makaron w sklepie). Makaron ugoruj al dente w osolonej wodzie.

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojony czosnek oraz anchois. Dodaj różyczki brokułów i  smaż ok. 15 minut. Następnie wrzuć na patelnię wcześniej ugotowany makaron i całość wymieszaj. Smaż wszystko około 5 minut.

Gotowe danie wyłóż na talerz i udekoruj roszponką.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Sałatka brokułowa z serem pleśniowym

Sałatka brokułowa z serem pleśniowym

Inne dania z tej kategorii

Sernik  z warzywami
Sernik z warzywami
Zobacz wszystkie