Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej

4 OS
Przekąska
50 minut

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej masło, wrzucić  warzywa i smaż kilka minut. Następnie dodaj mleko i dalej duś do miękkości. Dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem po czym wszystko zmiksuj. Cykorie umyj i porozdzielaj pojedyncze listki. Krem przełóż do rękawa i wyciskaj na pojedyncze łódki z liści. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem lub szalotką.

Lista zakupów

Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex – 1 opakowanie
2 cykorie
200 ml mleka
1 mała szalotka lub szczypiorek
1 łyżka masła
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Sałatka z wędzonym łososiem
Sałatka z wędzonym łososiem

Sprawdź przepis
Bób z boczkiem, kaparami i dressingiem balsamicznym
Bób z boczkiem, kaparami i dressingiem balsamicznym

Sprawdź przepis