Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej

Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej

Lista zakupów:

Masło
Mleko
Sól i pieprz

Lista składników:

Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex – 1 opakowanie

2 cykorie

200 ml mleka

1 mała szalotka lub szczypiorek

1 łyżka masła

szczypta gałki muszkatołowej

sól, pieprz

 

4
Przekąska
50 minut
W roli
głównej:
ZUPA KALAFIOROWA Z KOPERKIEM

Przepis:

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej masło, wrzucić  warzywa i smaż kilka minut. Następnie dodaj mleko i dalej duś do miękkości. Dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem po czym wszystko zmiksuj. Cykorie umyj i porozdzielaj pojedyncze listki. Krem przełóż do rękawa i wyciskaj na pojedyncze łódki z liści. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem lub szalotką.

 

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Sałatka z wędzonym łososiem

Sałatka z wędzonym łososiem