Lody porzeczkowo-bananowe i malinowo-kokosowe

Lody porzeczkowo-bananowe i malinowo-kokosowe

Lista zakupów:

Cukier puder

LODY PORZECZKOWO-BANANOWE

Lista składników:

Czarna porzeczka Hortex – 225 g

250 ml Banan nektar Hortex

60 g masła orzechowego

LODY MALINOWO-KOKOSOWE

Lista składników:

Maliny Hortex1 opakowanie

400 ml mleka kokosowego

50 g miodu akacjowego

 

Deser
W roli
głównej:
CZARNA PORZECZKA

Przepis:

LODY PORZECZKOWO-BANANOWE

Do sorbetowników wrzuć porzeczki. Nektar bananowy zmiksuj z masłem orzechowym i zalej nim owoce. Potem zamknij foremki i włóż je do zamrażalnika. Po około 2-3 godzinach wyjmij sorbetowniki, otwórz zatyczki i w lody wbij patyczki. Mroź kolejne 2-3 godziny.

 

LODY MALINOWO-KOKOSOWE

Do sorbetowników wrzuć maliny, a mleko kokosowe zmiksuj z miodem. Potem zalej nim owoce, zamknij foremki i włóż je do zamrażarki. Po ok. 2-3 godzinach sorbetowniki wyjmij, zdejmij z nich zatyczki, a w lody wbij patyczki. Mroź kolejne 2-3 godziny.

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Crème brûlée z czarną porzeczką

Crème brûlée z czarną porzeczką