Lody porzeczkowo-bananowe i malinowo-kokosowe

Deser

LODY PORZECZKOWO-BANANOWE
Do sorbetowników wrzuć porzeczki. Nektar bananowy zmiksuj z masłem orzechowym i zalej nim owoce. Potem zamknij foremki i włóż je do zamrażalnika. Po około 2-3 godzinach wyjmij sorbetowniki, otwórz zatyczki i w lody wbij patyczki. Mroź kolejne 2-3 godziny.

LODY MALINOWO-KOKOSOWE
Do sorbetowników wrzuć maliny, a mleko kokosowe zmiksuj z miodem. Potem zalej nim owoce, zamknij foremki i włóż je do zamrażarki. Po ok. 2-3 godzinach sorbetowniki wyjmij, zdejmij z nich zatyczki, a w lody wbij patyczki. Mroź kolejne 2-3 godziny.

Lista zakupów

LODY PORZECZKOWO-BANANOWE
Czarna porzeczka Hortex – 225 g
250 ml Banan nektar Hortex
60 g masła orzechowego

LODY MALINOWO-KOKOSOWE
Maliny Hortex1 opakowanie
400 ml mleka kokosowego
50 g miodu akacjowego

 

 

Inne potrawy
w tej kategorii
Ciasto owsiane z porzeczką
Ciasto owsiane z porzeczką

Sprawdź przepis
Wiśniowe tiramisu z granitą truskawkową
Wiśniowe tiramisu z granitą truskawkową

Sprawdź przepis