Lista zakupów:

Masło
Miód
Sos sojowy

Lista składników:

4 dzwonka łososia po ok. 150 g każdy

1 limonka

świeża kolendra lub mięta

 

Marynata:

100 ml whisky

20 ml sosu sojowego

2 łyżki miodu płynnego

szczypta cynamonu

Sos:

Owoce tropikalne Hortex – 1 opakowanie

175 ml mleka kokosowego

50 ml whisky

2 łyżki masła

2 łyżki miodu

4
Danie główne
60 minut
W roli
głównej:
OWOCE TROPIKALNE

Przepis:

Z podanych składników przygotuj marynatę i nasmaruj nią łososia. Następnie ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C z włączoną funkcją grilla. W tym czasie przygotuj sos.

W garnku o grubym dnie rozpuść masło, wrzuć owoce i chwilę smaż. Później dodaj miód i whisky. Połowę owoców zmiksuj, połącz z mlekiem kokosowym i jeszcze chwilę gotuj. Następnie dodaj resztę owoców.

Łososia podawaj z sosem owocowym, posiekanymi ziołami i kawałkami limonki.

 

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Szybki sernik z owocami tropikalnymi i galaretką

Szybki sernik z owocami tropikalnymi i galaretką