Makaron z karmelizowaną dynią i serem kozim

Makaron z karmelizowaną dynią i serem kozim

Lista zakupów:

Cukier
Makaron
Pieprz

Dynia kostka Hortex – 2 opakowania
300 g makaronu tagliatelle
150 g koziego sera

80 g cukru trzcinowego
świeży tymianek
sól, pieprz
papier do pieczenia

4
Danie główne
25 minut
W roli
głównej:
DYNIA KOSTKA

Przepis:

Dynię lekko rozmroź, połącz z cukrem, rozłóż równomiernie na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekaj całość ok. 20 minut w temperaturze 190°C, od czasu do czasu mieszając.
Makaron ugotuj al dente i przełóż do miseczki. Następnie połącz go z upieczoną dynią, posyp pokruszonym serem i dopraw szczyptą soli. Podawaj z listkami tymianku i świeżo mielonym pieprzem.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Dyniowy flan z kardamonem

Dyniowy flan z kardamonem