Meksykańska fiesta

4 OS
Danie główne
1 godzina

Pierś oczyść z błonek, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj papryką, pastą chili, pieprzem i solą. Warzywa wymieszaj z olejem, posól. Kurczaka i warzywa umieścić w torebce do grillowania i połóż na rozgrzanym grillu. Piecz ok 30 minut.  W miseczce wymieszaj śmietanę z posiekaną kolendrą, posól i popieprz. Na koniec zgrillowane warzywa przełóż na talerz, na nie poukładaj pokrojoną w plastry pierś z kurczaka. Podawaj z sosem kolendrowym.

Lista zakupów

Mieszanka meksykańska Hortex – 1 opakowanie
1 pierś z kurczaka
150 ml gęstej śmietany lub jogurtu greckiego
2 łyżeczki ostrej pasty z chili lub sosu chili
1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki
1 łyżka oleju z pestek winogron
pęczek świeżej kolendry
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Quesadille z kurczakiem
Quesadille z kurczakiem

Sprawdź przepis
Nadziewane pieczarki portobello
Nadziewane pieczarki portobello

Sprawdź przepis