Mięsne muffinki z puree szpinakowym Hortex

Przygotowanie:

Wymieszać mięso mielone z cebulką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami.

Formę do muffinek wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Z masy mięsnej zrobić kulkę i wkładać do foremek. Piec 30 min. w 180 stopniach.

Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Szpinak podsmażyć i wystudzić. Dodać mleko, majonez i przyprawy, wymieszać razem.

Krem ziemniaczano-szpinakowy przełożyć do szprycy i wycisnąć na przestudzone babeczki. Posypać pokrojoną w drobną kostkę papryką.

 

2 14 1

3 13 2

4 10 3

6 4 4

 

Przepis z bloga: http://monawkuchni.blogspot.com/2017/02/miesne-muffinki-z-piure-szpinakowym.html

Lista zakupów

Na muffinki:

50 dkg mięsa mielonego
cebula
jajko
sól, pieprz
bułka tarta
łyżka masła

Na piure:

7 ziemniaków
2-3 łyżki rozdrobnionego szpinaku Hortex
5 łyżek mleka
1 łyżka majonezu
sól, pierz
papryka do dekoracji

Inne potrawy
w tej kategorii
Rolada szpinakowa
Rolada szpinakowa

Sprawdź przepis
Pomarańczowy indyk z duszoną marchewką
Pomarańczowy indyk z duszoną marchewką

Sprawdź przepis