Przygotowanie:
Wymieszać mięso mielone z cebulką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami.
Formę do muffinek wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Z masy mięsnej zrobić kulkę i wkładać do foremek. Piec 30 min. w 180 stopniach.
Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Szpinak podsmażyć i wystudzić. Dodać mleko, majonez i przyprawy, wymieszać razem.
Krem ziemniaczano-szpinakowy przełożyć do szprycy i wycisnąć na przestudzone babeczki. Posypać pokrojoną w drobną kostkę papryką.
Przepis z bloga: http://monawkuchni.blogspot.com/2017/02/miesne-muffinki-z-piure-szpinakowym.html
Na muffinki:
50 dkg mięsa mielonego
cebula
jajko
sól, pieprz
bułka tarta
łyżka masła
Na piure:
7 ziemniaków
2-3 łyżki rozdrobnionego szpinaku Hortex
5 łyżek mleka
1 łyżka majonezu
sól, pierz
papryka do dekoracji