Minikanapki na pumperniklu

4 OS
Przekąska
15 minut

Buraczki przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Ostudź. Następnie wymieszaj je z kozim serem, tak aby się połączyły. Dodaj roztarty czosnek. Przypraw solą i pieprzem. Tak otrzymaną pastą posmaruj krążki pumpernikla. Posyp drobno posiekaną cebulą. Filety pokrój na kawałki i układaj na buraczkach. Dopraw solą i pieprzem.

Kanapeczki udekoruj koperkiem.

Lista zakupów

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie
10 filetów śledzia w oleju
100 g pleśniowego koziego sera
2 opakowania krążków pumpernikla
4 ząbki czosnku
1 cebula
koperek do dekoracji
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Czerwony jak burak
Czerwony jak burak

Sprawdź przepis
Pierś z kaczki z fasolką szparagową, buraczkami wasabi i sosem wiśniowym
Pierś z kaczki z fasolką szparagową, buraczkami wasabi i sosem wiśniowym

Sprawdź przepis