Lista zakupów:

Czosnek
Parmezan
Ricotta

Szpinak w sosie śmietanowym Hortex – 1 opakowanie
250 g muszli makaronowych
2 łyżki sera twarogowego lub sera ricotta

2 ząbki czosnku
2 łyżki parmezanu
sól, pieprz

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM

Przepis:

Ugotuj makaron al dente, odcedź i odstaw na bok aby ostygł. Szpinak przygotuj wg przepisu na opakowaniu, przestudź i dodaj ser. Dopraw wg uznania solą, pieprzem i czosnkiem. Wymieszaj. Wypełnij makaronowe muszle farszem i ułóż je w posmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania.

Całość posyp parmezanem lub innym tartym serem i zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚C.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Jajka w szpinaku

Jajka w szpinaku