Muszle z nadzieniem szpinakowym

4 OS
Danie główne
30 minut

Ugotuj makaron al dente, odcedź i odstaw na bok aby ostygł. Szpinak przygotuj wg przepisu na opakowaniu, przestudź i dodaj ser. Dopraw wg uznania solą, pieprzem i czosnkiem. Wymieszaj.

Wypełnij makaronowe muszle farszem i ułóż je w posmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania.

Całość posyp parmezanem lub innym tartym serem i zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚C.

Lista zakupów

Szpinak w sosie śmietanowym Hortex – 1 opakowanie
250 g muszli makaronowych
2 łyżki sera twarogowego lub sera ricotta
2 ząbki czosnku
2 łyżki parmezanu
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Hamburgery z warzywami i wołowiną
Hamburgery z warzywami i wołowiną

Sprawdź przepis