Naleśniki ze szpinakiem i boczkiem

4 OS
Danie główne
30 minut

Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.

Na patelni rozgrzej oliwę dodaj lekko rozmrożony szpinak. Dolej ok. 100 ml wody i duś pod przykryciem 10 minut. Często mieszaj. Następnie dodaj pokrojony boczek, pokrojone suszone pomidory i ser mozzarella. Wymieszaj. Dopraw do smaku chili, solą i pieprzem.  Wymieszaj i wyłóż ciepły farsz na naleśniki.

Lista zakupów

Szpinak w sosie śmietanowym Hortex – 1 opakowanie
100 g wędzonego boczku
50 g sera mozzarella
2-3 suszone pomidory
2-3 łyżki oliwy z oliwek
szczypta chili
sól, pieprz

Ciasto naleśnikowe:
200 ml mleka
200 g mąki
150 ml gazowanej wody
2 jajka
szczypta soli
olej do smażenia

Inne potrawy
w tej kategorii
Kolorowe lasagne warzywne
Kolorowe lasagne warzywne

Sprawdź przepis