W roli
głównej:
SOK 100% TŁOCZONY Z JABŁEK Z CZARNĄ PORZECZKĄ 1L

Przepis:

Kisiel to popularny deser, który lubią zarówno mali, jak i duzi. Nie trzeba go przygotowywać z torebki… Można w naturalny,  szybki i zdrowy sposób zrobić go samamu w domu!

Tapiokę zalewamy sokiem. Wybieramy taki smak, jaki najbardziej lubimy. Tapioka sama w sobie jest bez smaku, więc nasz kisiel będzie miał dokładnie taki smak, jak sok, którego użyjemy. Najlepiej zostawić tapiokę na noc, jeśli jednak nie mamy tyle czasu, wystarczy 30 minut – godzina.
Na średnim ogniu zagotowujemy tapiokę z sokiem. Ważne, by cały czas mieszać. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i gotujemy cały czas mieszając. Po 10-15 minutach tapioka jeszcze bardziej napęcznieje i stanie się przejrzysta, zaś nasz kisiel nabierze właściwej dla siebie konsystencji. Domowy kisiel podaję ze świeżą miętą. Smacznego!

Przepis z bloga: https://marcinchefblog.wordpress.com/2017/02/18/naturalny-domowy-kisiel-tapioka/

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Pate de fruit

Pate de fruit