Naturalny domowy kisiel – tapioka

Kisiel to popularny deser, który lubią zarówno mali, jak i duzi. Nie trzeba go przygotowywać z torebki… Można w naturalny,  szybki i zdrowy sposób zrobić go samamu w domu!
1 23 1
Tapiokę zalewamy sokiem. Wybieramy taki smak, jaki najbardziej lubimy. Tapioka sama w sobie jest bez smaku, więc nasz kisiel będzie miał dokładnie taki smak, jak sok, którego użyjemy. Najlepiej zostawić tapiokę na noc, jeśli jednak nie mamy tyle czasu, wystarczy 30 minut – godzina.
Na średnim ogniu zagotowujemy tapiokę z sokiem. Ważne, by cały czas mieszać. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i gotujemy cały czas mieszając. Po 10-15 minutach tapioka jeszcze bardziej napęcznieje i stanie się przejrzysta, zaś nasz kisiel nabierze właściwej dla siebie konsystencji. Domowy kisiel podaję ze świeżą miętą. Smacznego!

2 20 2

Przepis z bloga: https://marcinchefblog.wordpress.com/2017/02/18/naturalny-domowy-kisiel-tapioka/

Inne potrawy
w tej kategorii
Pate de fruit
Pate de fruit

Sprawdź przepis