Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm, dopraw solą i pieprzem. Obraną cebulę pokrój w kostkę. W garnku rozpuść masło, dodaj cebulę i mięso i smaż, cały czas mieszając. Do garnka dodaj warzywa. Wlej bulion, wymieszaj i gotuj do miękkości warzyw. Wlej śmietankę, pamiętając o tym, by wcześniej ją zahartować. Potrawkę dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na kilka minut, by smaki się połączyły.
Zupa jarzynowa Hortex – 1 opakowanie
Fasolka szparagowa żółta Hortex – ½ opakowania
Groszek zielony Hortex – ½ opakowania
500 g mięsa z piersi kurczaka
500 ml bulionu
100 ml śmietanki
1 cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
świeżo zmielony czarny pieprz
sól