Obiadowa potrawka z kurczaka w warzywach

Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm, dopraw solą i pieprzem. Obraną cebulę pokrój w kostkę. W garnku rozpuść masło, dodaj cebulę i mięso i smaż, cały czas mieszając. Do garnka dodaj warzywa. Wlej bulion, wymieszaj i gotuj do miękkości warzyw. Wlej śmietankę, pamiętając o tym, by wcześniej ją zahartować. Potrawkę dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na kilka minut, by smaki się połączyły.

 

potrawkakurczakh 1 potrawkakurczakh1 2 potrawkakurczakh2 3 potrawkakurczakh3 4 potrawkakurczakh4 5 potrawkakurczakh5 6 potrawkakurczakh6 7

Lista zakupów

Zupa jarzynowa Hortex – 1 opakowanie
Fasolka szparagowa żółta Hortex – ½ opakowania
Groszek zielony Hortex – ½ opakowania
500 g mięsa z piersi kurczaka

500 ml bulionu
100 ml śmietanki
1 cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
świeżo zmielony czarny pieprz
sól

Inne potrawy
w tej kategorii
Zupa jarzynowa
Zupa jarzynowa

Sprawdź przepis
Meksykański torcik naleśnikowy
Meksykański torcik naleśnikowy

Sprawdź przepis