Omlet chrzanowy z zielonym groszkiem

2 OS
Danie główne
30 minut

Na patelni roztop odrobinę masła. Jajka wymieszaj ze śmietaną, chrzanem, pieprzem i solą, następnie wylej całość na rozgrzaną patelnię. Na drugiej patelni przesmaż na maśle cebulę, dodaj groszek zielony, pieprz, sól, świeżą bazylię i na koniec pomidory pokrojone w drobną kostkę. Przesmażone warzywa podawaj na omlecie jajecznym.

Lista zakupów

Groszek zielony Hortex – 1 opakowanie
6 jajek
4 pomidory
1 czerwona cebula
2 łyżki śmietany 36%
1 łyżka tartego chrzanu
masło do smażenia
świeża bazylia
koperek
sól, pieprz czarny świeżo mielony

Inne potrawy
w tej kategorii
Pieczony dorsz na pureé z groszku
Pieczony dorsz na pureé z groszku

Sprawdź przepis
Pieczone warzywa wiosenne w cząbrze z kurczakiem i sosem szpinakowym
Pieczone warzywa wiosenne w cząbrze z kurczakiem i sosem szpinakowym

Sprawdź przepis