Omlet z warzywami Hortex

Taki omlet polecam na bardzo sycące śniadanie lub nawet kolację. Wystarczy pół godzinki żeby go przygotować. Do przygotowania omletu użyłam mrożonych warzyw od HORTEX. W składzie warzyw znajdowały się marchewka, groszek, fasolka szparagowa, brukselka i kalafior. Nie ukrywam, że wyszło pysznie. Zapraszam:)

4 16 1

Wykonanie:

1. Warzywa rozmrażamy i dokładnie odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i smażymy do miękkości często mieszając. Przyprawiamy do smaku solą.

2. Jajka roztrzepujemy razem z pieprzem i solą, dodajemy pokrojone w kosteczkę masło. Następnie masę jajeczną wylewamy na warzywa i smażymy aż się zetnie, łopatką podważamy brzegi, żeby masa spływała. Usmażony z jednej strony omlet zsuwamy na talerz i stroną niedosmażoną zsuwamy z powrotem na patelnie i dosmażamy.

3. Gotowy omlet przekładamy na talerz i podajemy.

4. Smacznego.

 

1 26 2

2 23 3

3 21 4

 

Przepis z bloga: http://izabelawkuchni.blogspot.com/2017/02/omlet-z-warzywami-hortex.html

Lista zakupów

Masa jajeczna:

4 jajka
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
1 łyżeczka masła

Warzywa:

Bukiet jarzyn wiosenny HORTEX – 1 opakowanie
masło do smażenia
sól do smaku

Inne potrawy
w tej kategorii
Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem
Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem

Sprawdź przepis
Peruwiańska causa
Peruwiańska causa

Sprawdź przepis