Otwarte kieszonki ze szpinakiem

4 OS
Danie główne
35 minut

Szpinak rozmroź oraz przypraw solą i pieprzem. Filety z kurczaka ponacinaj poziomo (nie rozcinając jednak do końca), tak by powstały kieszonki, przypraw solą i pieprzem. Na jedną część nałóż szpinak, posyp posiekanym czosnkiem, papryczką peperoni i ułóż na nim plasterki mozzarelli. Tak przygotowane filety przenieś ostrożnie na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 15 minut.

Warzywa na patelnię podduś na oliwie z oliwek (można też ułożyć je na blasze do pieczenia z mięsem i podpiec w piekarniku).

Filety podawaj na warzywach.

Lista zakupów

Szpinak liście Hortex – 1 opakowanie
Warzywa na patelnię z przyprawą włoską Hortex – 1 opakowanie
4 filety z piersi kurczaka
1 kula sera mozzarella
1 papryczka peperoni
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Kotleciki pod szpinakową pierzynką
Kotleciki pod szpinakową pierzynką

Sprawdź przepis
Zielone lekkie curry z fasolką, kalafiorem i kurczakiem oraz ryżem basmati
Zielone lekkie curry z fasolką, kalafiorem i kurczakiem oraz ryżem basmati

Sprawdź przepis