Lista zakupów:

Chili
Makaron
Sos sojowy

Bukiet warzyw kwiatowy Hortex – 1 opakowanie

200 g krewetek tygrysich

200 g makaronu ryżowego wstążki

sok z całej limonki

1 papryczka chili

1 ząbek czosnku

1 jajko

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżka sosu ostrygowego

1 łyżka sosu rybnego

1 łyżka masła orzechowego arachidowego, słodzonego

garść orzeszków arachidowych

1/2 pęczka dymki

2 – 3 łyżki oleju

 

5
Danie główne
20 minut
W roli
głównej:
BUKIET WARZYW KWIATOWY

Przepis:

Warzywa ugotuj na parze (powinny być al dente), a makaron według przepisu na opakowaniu, po czym odcedź go i przepłucz zimną wodą. Na patelni rozgrzej olej, wrzucić posiekane cebulki z dymki, czosnek, chili oraz umyte krewetki i całość smaż ok. 2 minut. Następnie dodaj makaron i ugotowane na parze warzywa oraz roztrzepane jajko. Całość wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut. Tymczasem z soku z limonki, sosu sojowego, ostrygowego i rybnego oraz z masła orzechowego przygotuj pastę, którą pod koniec smażenia dodaj na patelnię i dokładnie wymieszaj z warzywami, makaronem i krewetkami.

Gotowe danie podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i orzeszkami.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Ryba zapiekana z warzywami i sosem jogurtowo-pieprzowym

Ryba zapiekana z warzywami i sosem jogurtowo-pieprzowym