Lista zakupów:

Cukier
Jogurt
Miód

Truskawki bez szypułek Hortex – 100 g

Mieszanka owocowa Hortex – 150 g

Wiśnia nektar Hortex – 100 ml

200 ml jogurtu naturalnego

50 g cukru

40 g ryżu preparowanego

15 g żelatyny

2 łyżki miodu

3 łyżki cukru trzcinowego

 

4
Deser
30 minut
W roli
głównej:
TRUSKAWKI BEZ SZYPUŁEK

Przepis:

Mrożone truskawki zasyp cukrem i zalej nektarem wiśniowym, a następnie zmiksuj i odłóż do zamrażarki. Do rondelka wlej 100 ml wody i rozpuść w niej żelatynę. Dodaj cukier trzcinowy i całość wymieszaj z jogurtem. Gotową masę rozlej do pucharków i odstaw do lodówki mniej więcej na 2 godziny.

W tym czasie ryż preparowany wymieszaj z miodem, nanieś na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 60°C. Piecz ok. 30 minut.

Po 2 godzinach, kiedy masa jogurtowa stężeje, wyjmij ją z lodówki, a na wierzch wyłóż rozmrożone owoce, sorbet truskawkowy i ryż preparowany w miodzie.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Omlet cesarski

Omlet cesarski

Inne dania z tej kategorii

Koktajl młodości
Koktajl młodości
Zobacz wszystkie