Lista zakupów:

Cebula
Makaron
Szynka

Groszek zielony Hortex – 200 g

Fasolka szparagowa zielona Hortex – 200 g

Bób Hortex – 200 g

400 g makaronu papardelle

6 plastrów szynki (może być parmeńska)

50 ml oliwy z oliwek

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 łyżki masła

kilka gałązek tymianku

sól, pieprz

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
BÓB

Przepis:

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. To samo zrób z groszkiem, fasolką i bobem. Odcedź. Posiekaną cebulkę i czosnek wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą i masłem i duś do miękkości. Następnie dodaj pokrojoną w paski szynkę i tymianek i smaż do zrumienienia się szynki. Wówczas dodaj ugotowane wcześniej groszek, fasolkę i bób. Całość duś do miękkości, na koniec przypraw solą i pieprzem.

Ugotowany makaron podawaj polany sosem.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Bób gotowany

Bób gotowany