Bób ugotuj według instrukcji na opakowaniu, po czym obierz go ze skórki i odstaw.
W tym czasie na patelnię z rozgrzanym olejem wsyp pokrojoną paprykę i smaż mniej więcej przez 5 minut. Następnie dodaj bób i pokrojonego wędzonego kurczaka, nadal smaż. Całość zalej śmietanką, dopraw solą i pieprzem, a na koniec wrzuć jeszcze plasterki czosnku. Smaż wszystko do zredukowania płynów, tak aby uzyskać gęsty sos (posyp go jeszcze pokrojoną natką).
Ugotowany wcześniej makaron włóż na patelnię i wymieszaj z sosem. Na koniec całość przełóż na talerze i posyp startym parmezanem.
Bób Hortex – 200 g
500 ml śmietanki 30%
200 g makaronu pappardelle
100 g wędzonego filetu z kurczaka
1 czerwona papryka
40 g parmezanu
20 ml oleju
2 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz