Lista zakupów:

Cebula
Jajka
Migdały

Włoszczyzna paski Hortex– 1 opakowanie

Marchewka z groszkiem Hortex – 1 opakowanie

200 g migdałów

6 jajek

2 łyżeczki świeżej kolendry

2 czerwone cebule

1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy

kilka łyżek oleju lub klarowanego masła

sól

4
Przekąska
60 minut
W roli
głównej:
MARCHEWKA Z GROSZKIEM

Przepis:

Marchewkę z groszkiem i włoszczyznę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie i odcedź. Następnie wrzuć je na rozgrzaną patelnię i przesmaż ze zeszkloną wcześniej cebulą. Całość przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut (aż warzywa zmiękną). Potem odstaw do ostygnięcia i zmiksuj. Tymczasem na patelni upraż migdały (pokrusz je na małe kawałki) i połącz z gotową masą. Dodaj też skórkę z pomarańczy, posiekaną kolendrę i jajka. Wyłożoną papierem do pieczenia foremkę wypełnij przygotowaną masą i piecz ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170oC.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Nadziewane pieczarki portobello

Nadziewane pieczarki portobello