Pieczarkowe kapelusiki faszerowane warzywami

Pieczarkowe kapelusiki faszerowane warzywami

Lista zakupów:

Cebula
Pieczarki
Pietruszka natka

Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie
12 dużych kapeluszy pieczarek
100 g chudego boczku
100 g żółtego sera
1 cebula

2 łyżki przecieru pomidorowego
oliwa z oliwek
pieprz ziołowy
natka pietruszki
sól, pieprz

4
Przekąska
30 minut
W roli
głównej:
WŁOSZCZYZNA PASKI

Przepis:

Na oliwie usmaż boczek i drobno pokrojoną cebulę, dodaj warzywa i smaż 5-7 min. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj przecier pomidorowy i natkę pietruszki. Ser zetrzyj na tarce, odłóż 2 łyżki. Większą część sera dołóż do farszu i wymieszaj.

Napełnij farszem kapelusze, posyp pozostałym serem i zapiecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C na ok. 30 minut.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Kęski piwne

Kęski piwne

Inne dania z tej kategorii

Jajka w szpinaku
Jajka w szpinaku
Zobacz wszystkie