Lista zakupów:

Pieprz
Sól

Lista składników:

Zupa prezydencka Hortex – 1 opakowanie

1 kg gęsich ud

200 ml gorącego bulionu grzybowego

1 łyżeczka świeżego majeranku

1 łyżeczka słodkiej papryki

sól, pieprz

 

 

 

4
Danie główne
60 minut
W roli
głównej:
ZUPA PREZYDENCKA

Przepis:

Skórę gęsich ud delikatnie ponacinaj, natrzyj solą, pieprzem, papryką i majerankiem, przykryj folią i wstaw na noc do lodówki.

Rano mocno schłodzoną gęś przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i piecz ok. półtorej godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C, pamiętając o tym, by co jakiś czas mięso polewać wytopionym tłuszczem.

Po tym czasie do naczynia wsyp rozmrożoną zupę i wlej gorący bulion. Zmniejsz temperaturę piekarnika do temperatury 180°C i piecz bez przykrycia kolejnych 40 minut (w dalszym ciągu co jakiś czas polewaj mięso płynem).

Upieczoną z warzywami gęś podawaj z kaszą.

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Gulasz wieprzowy z cieciorką, chorizo i warzywami

Gulasz wieprzowy z cieciorką, chorizo i warzywami