Pieczone krokieciki rybne z bobem

Pieczone krokieciki rybne z bobem

Lista zakupów:

Cebula
Koper
Pietruszka natka

Bób Hortex – 1 opakowanie

500 g filetu z halibuta

100 g boczku wędzonego

100 g bułki tartej do panierowania

1 cebula

4 kromki chleba tostowego bez skóry (suchego)

1 jajko

1 czerwona papryka

1 dymka

½ pęczka koperku

½ pęczka natki pietruszki

2 łyżeczki świeżej bazylii

1 łyżeczka suszonej bazylii

2 ząbki czosnku

4 łyżki oleju

sól, pieprz

5
Danie główne
120 minut
W roli
głównej:
BÓB

Przepis:

Filet z halibuta przypraw solą, pieprzem i suszoną bazylią, ułóż na papierze do pieczenia i piecz w temperaturze  200oC przez ok. 20 minut. Pozostaw do ostygnięcia. Rybę, paprykę, dymkę, koperek, natkę pietruszki, bazylię i czosnek pokrój. Dodaj pokruszony chleb tostowy, a następnie całość wymieszaj z jajkiem aż do połącznia się składników. Odstaw na godzinę do lodówki. Masę uformuj w niewielkie kulki, obtaczając w bułce tartej i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do  temperatury 220oC. Bób ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę i boczek pokrój w kostkę i usmaż na oleju do uzyskania koloru złotego. Na koniec dodaj bób i dopraw solą lub pieprzem.  

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Pappardelle ze strączkami i szynką

Pappardelle ze strączkami i szynką