Mąkę ryżową zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Następnie połącz ją z mąką pszenną, posól i zagnieć ciasto. Kiedy ciasto będzie elastyczne, rozwałkuj je na bardzo cienkie placki i szklanką wykrój kółka.
Warzywa na patelnię przygotuj według przepisu na opakowaniu. Krewetki wymieszaj z przyprawą orientalną, posiekaj i dopraw do smaku solą lub sosem sojowym.
Na każdy krążek ciasta nałóż łyżeczkę farszu, zlep pierożki i włóż do naczynia do gotowania na parze. Gotuj ok. 15 minut.
Można podawać z sosem powstałym ze zmieszania sosu sojowego z olejem i odrobiną octu ryżowego.
Można podawać z sosem powstałym ze zmieszania sosu sojowego z olejem i odrobiną octu ryżowego.
Ciasto:
250 ml wrzacej wody
250 g mąki pszennej
100 g mąki ryżowej
1/2 łyżeczki soli
Farsz:
Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną Hortex – 1 opakowanie
200 g krewetek
sól lub sos sojowy