Pikantna zupa rybna

4 OS
Danie główne
30 minut

W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, dodaj pokrojone w kostkę cebulę i paprykę i smaż kilka minut. Dodaj włoszczyznę, obie papryki w proszku, gałkę muszkatołową i dalej smaż cały czas mieszając. Następnie wlej bulion i gotuj wszystko  ok 15 minut. Na koniec dodaj pokrojone w drobną kostkę ryby, sos sojowy, posiekany drobno koperek i pieprz do smaku. Kiedy zupa ponownie się zagotuje, przykryj garnek pokrywką i odstaw na 10-15 minut. Podawaj z białym pieczywem.

Lista zakupów

Włoszczyzna paski Hortex- 1 opakowanie
1,5 l bulionu warzywnego
200 g świeżego łososia
200 g polędwiczek z dorsza
1 cebula
1 czerwona papryka
3 łyżki masła
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
świeżo mielony pieprz
½ pęczka koperku

Inne potrawy
w tej kategorii
Bulion orientalny
Bulion orientalny

Sprawdź przepis
Pikantna zupa rybna
Pikantna zupa rybna

Sprawdź przepis