Na patelnię wlej troszkę oliwy, dodaj posiekane: cebulę i czosnek. Smaż do miękkości. Dodaj kaszę, marchewki mini i dalej smaż. Dolej około 200 ml wody, przykryj wszystko przykrywką i gotuj na wolnym ogniu do miękkości kaszy.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i wsyp fasolkę. Przypraw solą i pieprzem. Następnie dodaj posiekane połówki papryczki chili. Smaż wszystko przez 5-6 minut i przełóż do dużego garnka, dodaj mieszankę węgierską, podlej odrobiną wody i duś ok. 10 minut.
Kaszę z marchewkami podawaj z duszonymi warzywami.
Fasolka szparagowa żółta Hortex – 1 opakowanie
Marchewka mini Hortex – 1 opakowanie
Mieszanka węgierska Hortex – 1 opakowanie
300 g kaszy pęczak
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
oliwa z oliwek
sól, pieprz