Pikantny kociołek

4 OS
Danie główne
30 minut

Do garnka włóż drobno pokrojony bekon, cebulę i czosnek i całość podsmaż na oliwie. Po kilku minutach dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i pieczarki i dalej smaż.

Następnie wsyp grochówkę i zalej bulionem. Dodaj liść laurowy, suszone chili, sól i pieprz. Gotuj jeszcze ok. 10 minut. Dopraw do smaku przyprawami z saszetki i majerankiem.

Podawaj z pieczywem.

Lista zakupów

Grochówka Hortex – 1 opakowanie
750 ml bulionu
200 g wędzonej kiełbasy
150 g pieczarek
100 g bekonu
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
2-3 łyżki oliwy z oliwek
liść laurowy, suszone chili, majeranek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Szaszłyczki drobiowe z grochowym purée
Szaszłyczki drobiowe z grochowym purée

Sprawdź przepis
Barszcz ukraiński ze śledziem
Barszcz ukraiński ze śledziem

Sprawdź przepis